Dj tips

Γάμος dj

Dj Tips

Εδώ σας παραθέτουμε διάφορα tips που θα μπορέσουν να απογειώσουν το party που σχεδιάζετε!

 

Interactive Dj

Για να είσαι ένας διαδραστικός dj πρέπει να έχεις την ικανότητα να σπάς τον πάγο ανάμεσα σε ανθρώπους που είναι άγνωστοι μεταξύ τους, αλλά έχουν έναν κοινό σκοπό: Τη διασκέδαση. Βέβαια όταν αγαπάς αυτό που κάνεις και διασκεδάζεις με αυτό, το «σπάσιμο του πάγου» θα έρθει αυθόρμητα.

Παρασύροντας το Πλήθος

Αρκετές φορές οι καλεσμένοι χρειάζονται παρότρυνση ή ακόμα και κάποια κολακεία για να ανέβουν στην πίστα. ’λλοι είναι ντροπαλοί και γι’αυτό χρειάζονται επιδεξιότητες έτσι ώστε ο dj ή ο animateur να κάνει το κοινό του οικείο με το party. Σε αυτό βοηθάνε και οι επαγελματίες χορευτές που συχνά με το χορός τους, την έξω καρδιά τους και την τρέλα τους ξέρουν να σε συνεπάρουν μαζί τους. Μια δοκιμασμένη τεχνική είναι ο/η animateur του χώρου (hostess) να ανέβει στο dance floor φέρνοντας μαζί της/του τουλάχιστον τα πέντε πρώτα άτομα στην πίστα. Στέλνοντας τα πέντε αυτά άτομα να φωνάξουν τους φίλους τους και τους κολλητούς τους, η πίστα θα γεμίσει ακολουθώντας αυτη τη λογική. Οι καλεσμένοι θέλουν διασκέδαση, ήρθαν για να περάσουν καλά και θέλουν τρόπους ψυχαγωγίας για να νιώσουν καλά. Η μουσική στο dance floor πρέπει να είναι beat, ανεβαστική, συνήθως με κάποια hot επιτυχία της εποχήςπου όλοι ξερουν και τραγουδούν. Παράγοντες όπως η ηλικία, η οικονομική κλάση, ethnic background, γεωγραφική περιοχή, παίζουν ρόλο για την επιλογή της κατάλληλης μουσικής στο dance floor. Σε αυτό το σημείο παίζει κυρίαρχο ρόλο η εμπειρία του dj , να ξέρει να διαβάζει το feeling του πλήθους. Κατά τη διάρκεια του performing είναι καλό να μιλάς με τον κόσμο, να κοινωνικοποιείσαι, να γνωρίζεις νέους ανθρώπους και να ζητάς το feedback τους, αυτό είναι μια σημαντική βοήθεια να αυξήσεις το επίπεδο της δουλειάς σου και την απόδοση του μουσικού σου προγράμματος. Το κλειδί της επιτυχίας είναι να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό για να ευχαριστήσεις όλες τις προτιμήσεις των παρευρισκομένων. Ένας ευγενικός τρόπος για να αποφέγεις έναν καλεσμένο και να αρνηθείς μια μουσική του επιλογή, είναι να του πείς ότι δεν την έχεις μαζί σου.

Δεξιότητες Μικροφώνου

Η ικανότητα να επικοινωνείς και να κινητοποιείς το πλήθος για χορό με τη χρήση μικροφώνου είναι εξίσου σημαντικό και απαιτεί επιδεξιότητες που τις περισσότερες φορές χρειάζονται αρκετή προετοιμασία, μαθήματα και πρακτική για να τις αποκτήσει κάποιος. Η προπόνηση στο σπίτι με προηχογραφημένες ατάκες θα βοηθήσει περισσότερο και σίγουρα θα βοηθήσει ένα πάρτυ να απογειωθεί.

Χοροί διαγωνισμοί και παιχνίδια

Ένας σημαντικός τρόπος για να κάνεις το κοινό σου να ευχαριστηθεί και να διασκεδάσει με την ψυχή του είναι η συμμετοχή σε χορους , διαγωνισμούς και παιχνίδια κατά τη διάρκεια του event. Αυτές οι δραστηριότητες προσφέρουν στο κοινό την ευκαιρία να αναμειχτούν μεταξύ τους και να γνωριστούν. Σαν dj, θα ανακοινώσεις, εξηγήσεις και παρουσιάσεις πώς γίνεται η κάθε δραστηριότητα. Αν δεν το έχεις, βασίσου στην animateur σου, οι καπάτσες γυναίκες το έχουν καλύτερα!

Participation Dances

Ο πάγος πρέπει να σπάσει. Η ιδέα συμμετοχής από επαγγελματίες χορευτές είναι από τις καλύτερες επιλογές αφού θα δώσουν το δικό τους show, θα γίνουν ένα με τους καλεσμένους και θα τους μυήσουν στα μυστικά του χορού. Επίσης καθηγητές / καθοδηγητές χορού μπορούν να συμμετάσχουν και να παρέχουν επι τόπου μικρά διασκεδαστικά μαθήματα χορού, όπως bachata, merengue, disco, jive , rock n roll και άλλα.

Marriage countdown Dance

Αυτό το είδος χορού προτείνεται κυρίως στις γαμήλιες εκδηλώσεις. Προσκαλείς όλα τα παντρεμένα ζευγάρια και τα νιόπαντρα στην πίστα. Ζητάς από την αρχή από το ζευγάρι που παντρεύτηκε σήμερα να παραμείνει σε όλο το χορό στην πίστα. Κάθε τριάντα δευτερόλεπτα ρωτάς από το μικρόφωνο πάνω στη μουσική ποιός έχει παντρευτεί τον τελευταίο χρόνο ή τους τελευταίους πρόσφατους μήνες, και το πιο «φρέσκο» ζευγάρι πρέπει να αποχωρήσει από το χορό. Συνεχίζεις την ίδια διαδικασία ανα 5 χρόνια γάμου με να φτάσεις στα 40 χρόνια γάμου. Το ζευγάρι με τα μεγαλύτερα χρόνια έγγαμου βίου καθώς και το ζευγάρι που μόλις παντρεύτηκε παραμένουν στην πίστα. Ζητάς από το ηλικιωμένο ζευγάρι να μας αποκαλύψει το μυστικό του επιτυχημενου γάμου τους. Δίνεις το μικρόφωνο στα χέρια τους ώστε όλο το κοινό να ακούσει την απάντηση από το ζευγάρι!

Multiplication Dance

Καθένας κάθεται δίπλα στον άλλο, σχηματίζοντας έναν μεγάλο κύκλο. Επιλέγω έναν άντρα και μια γυναίκα να χορέψουν μαζί στη μέση του κύκλου. Σε τακτά χρονικά διαστήματα (κάθε 30 δευτερόλεπτα) λέω τη λέξη παύση, και από το ζευγάρι που χορεύει πρέπει ο καθένας να ψάξει και να βρεί από τα τραπέζια ή τους καλεσμένους έναν άλλο για χορό που θα πρέπει να είναι του αντίθετου φύλλου. Αυτή η διαδικασία συνεχίζεται μέχρι όλοι να σηκωθούν και να γεμίσει η πίστα!

Διαγωνισμοί Και Παιχνίδια

Διαγωνισμοί των Καλύτερων Χορευτών

Ο διαγωνισμός μπορεί να περιλαμβάνει είτε ζευγάρια είτε ατομικές συμμετοχές και οι κριτές που, μπορεί να είναι τρείς εθελοντές κριτές από το πλήθος θα διαλέξουν τους δώδεκα καλύτερους χορευτές χτυπώντας ελαφριά τον καθένα από αυτούς στον ώμο κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού του τραγουδιού. Χαμηλώνοντας τη μουσική ρωτάμε από το μικρόφωνο ποιό / ποιά από τα ζευγάρια και τους ατομικούς χορευτές δεν χτυπήθηκαν στον ώμο, και τους ζητάμε να σχηματίσουν έναν κύκλο στην πίστα του χορού. Ο διαγωνισμός συνεχίζεται με επόμενο τραγούδι και οι κριτές συνεχίζοντας το έργο τους, διαλέγουν τα καλύτερα τρία ζευγάρια ή χορευτές χτυπώντας τους στον ώμο. Όταν το τραγούδι κοντεύει να τελειώσει εκφωνούμε πάλι, σε όσους δεν έχουν επιλεγεί – χτυπηθεί στον ώμο να μπούν στον κύκλο που ήδη έχουν σχηματίσει οι προηγούμενοι χαμένοι. Όλοι οι συμμετέχοντες στον κύκλο χειροκροτούν και ενθαρύνουν τους διαγωνιζόμενους, τα 3 ζευγάρια – χορευτές που διαγωνίζονται. Οι κριτές αποφασίζουν για το ποιό ζευγάρι ή χορευτής ήταν καλύτερο στο διαγωνισμό και τον ανακηρύσουν τον νικητή της βραδιάς!

Hula Hoop (χούλα – χούπ)

Let’s Twist Again

Χωρίζουμε σε γκρούπ των 5 ατόμων τους καλεσμένους. Προσκαλούμε μια ομάδα να αρχίσει το διαγωνισμό σχηματίζοντας μία γραμμή. Δίνουμε σε κάθε μέλος της ομάδας από ένα hula hoop. Εξηγούμε οτι από τη στιγμή που η μουσική ξεκινά, ο καθένας από την ομάδα πρέπει αν περιστρέψει τη στεφάνη συνεχόμενα ανάμεσα στους ώμους και τη μέση έως τα γόνατα. Σε κάθε διαγωνιζόμενο που του πέφτει η στεφάνη στο έδαφος, αποχωρεί από το διαγωνισμό. Οταν μείνει μόνο ένα άτομο στην ομάδα, η ομάδα αυτή έχει τελειώσει με τη συμμετοχή της. Η διαδιακασία αυτή επαναλαμβάνεται για όλες τις ομάδες. Μόλις διαγωνιστούν όλες οι ομάδες, λεμε στους νικητές από κάθε ομάδα να σχηματίσουν έναν μεγάλο κύκλο και να διαγωνιστούν μεταξύ τους. Για λίγη μεγαλύτερη δυσκολία μπορούμε να ζητήσουμε να στέκονται στο ένα πόδι κατά τη διάρκεια του Hula -Hoop.

Αγαλματάκια Ακούνητα

Επέλεξε ζευγάρια ή άτομα να σταθούν στο κέντρο της πίστας του χορου. Όταν ξεκινάει η μουσική πρέπει να αρχίσουν να χορεύουν ενώ όταν η μουσική σταματήσει ξαφνικά, αυτοί πρέπει στιγμιάια να παγώσουν. Ο κριτής θα αποφασίσει ποιοι σταμάτησαν εγκαίρως και ποιοι όχι. Αυτούς που θα σκουντήσουμε στον ώμο , θα πρέπει να αποχωρήσουν απο το παιχνίδι. Η απονομή συμβατικών δώρων -εκπλήξεων στους πρώτους τρείς θα κάνει το παιχνίδι ποιο συναρπαστικό!

Trivial Night

Κάθε ομάδα ή άτομο μπορεί να συμμετάσχει στο παιχνίδι, αλλά σε κάθε τραπέζι θα πρέπει να υπάρχει μόνο μία ομ΄δα. Μοιράζεις χαρτιά και στυλούς σε κάθε τραπέζι και ρωτάς την κάθε ομάδα μερικές trivial ερωτήσεις στην αρχή του κάθε τραγουδιού. Οι συμμετέχοντες έχουν χρόνο μέχρι το τέλος του τραγουδιού να δώσουν τις απαντήσεις γραπτά και να στις παραδώσουν. Οι ερωτήσεις πρέπει να είναι διαφόρων κατηγοριών: Μουσική, Αθλήματα, διασκέδαση, κτλ. Αφού ορίσουμε έναν αριθμό πόντων για κάθε σωστή απάντηση η ομάδα με τους περισσότερους πόντους είναι η νικήτρια.

Huggy Bear

Μάζεψε όσες περισσότερες συμμετοχές μπορείς στην πίστα / dance floor. Εξήγησε στους διαγωνιζόμενους όταν η μουσική ξεκινά ο καθένας αρχίζει και χορεύει και σε τακτά διαστήματα όταν η μουσική σταματάει, ο animateur θα εκφωνεί ένα νούμερο, πχ 2, 3 ή 4 και ο καθένας θα πρέπει να σχηματίσει με τους υπόλοιπους ένα group με αυτόν τον αριθμό. Όποιος ή όποια δεν καταφέρουν να ενταχτούν σε group , αποχωρούν από το παιχνίδι. Η διαδικασία συνεχίζεται ώσπου να μείνουν μόνο 2 τελεταία άτομα. Αυτοί είναι και οι νικητές τους διαγωνισμού!

Back to back

Φώναξε και ανέβασε στο dance floor άτομα και των δύο φύλλων, άντρες και γυναίκες και ξεκινώντας τη μουσική, το κοινό ξεκινά να χορεύει ο καθένας μόνος του, χωριστά.Με κάθε σταμάτημα της μουσικής, ανα 30 δευτερόλεπτα περίπου, ο καθένας πρέπει να βρεί ένα ταίρι και να δέσουν τα χέρια τους μεταξύ τους πλάτη με πλάτη.Το τελευταίο ζευγάρι που θα καταφέρει να δεθεί μεταξύ του, αυτό αποχωρεί από το παιχνίδι. Το παιχνίδι συνεχίζεται έως ότου μέινει μόνο ένα ζευγάρι στην πίστα. Αυτοί οι δύο είναι και οι νικητές!

Παιχνίδια δώρων

Ένα πολύ ωραίο παιχνίδι το οποίο προυποθέτει να έχει και κάποιους διαφημιζόμενους χορηγούς για την προσφορά των δώρων. Πολύ διαδεδομένο παιχνίδι σε club , bar ,tavern και pubs. Μοιράζεις δύο ειδών χρωματιστές κάρτες δώρων σε κάθε άτομο. Οι άντρες έχουν το μπλέ, ενώ οι γυναίκες το κόκκινο. Κάθε κάρτα έχει δύο δώρα γραμμένα πάνω της όπως για παράδειγμα εισητήρια 2 ατόμων, κουπόνι εξαργύρωσης σε bar για ποτά, ή ακόμα και εισητήρια διακοπών διημέρου. Κάθε άντρας διαλέγει μία γυναίκα και το αντίθετο, και εφόσον οι κάρτες φέρουν γραμμένα τα ίδια δώρα (να συμπέσουν) τότε και μόνο τότε θα κερδίσουν ο καθένας το δικό του (της επιλογής του). Πολύ συναρπαστικό και εντυπωσιακό παιχνίδι!

Μουσικές καρέκλες

Αυτό το παιχνίδι οδηγείται κυρίως από νεαρά άτομα. Βάζουμε στη σειρά πλάτη – πλάτη μια σειρά από καρέκλες, σχηματίζοντας δύο σειρές, και ο αριθμός των καρεκλών θα πρέπει να είναι όσο ο αριθμός των συμμετεχόντων μείον ένα. Όταν η μουσική ξεκινά όλοι πρέπει να τρέχουν γυρω γυρω από τις καρέκλες με δεξιοστροφη περιστροφή, και τα χέρια τους πίσω στο κεφάλι. Όταν η μουσική σταματά, ο καθένας θα πρέπει αν τρέξει να πιάσει μια θέση και αυτός / αυτή που θα μείνει χωρίς καρέκλα αποχωρεί. Πριν ξεκινήσει ο επόμενος γύρος, αφαιρείς από μια καρέκλα. Η διαδικασία γίνεται έως ότου μείνει μία καρέκλα με 2 συμμετέχοντες. Οποιος από τους 2 κάτσει πρώτος στην καρέκλα όταν η μουσική σταματήσει ξαφνικά είναι ο νικητής.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s